Полезная информация

Як досягти поставленої мети та зберегти при цьому ефективність?

10.03.2022

 

Чи виходить у вас завжди досягати поставленої мети? Чи постійно щось встає на заваді і заважає діяти? Якщо на останнє запитання ви відповіли позитивно, то вам варто прочитати цю колонку. У ній Петро Меберт, президент Mebert Group і Центр інвестицій, технологій і торгівлі, ділиться своїм досвідом і розповідає, що потрібно робити, щоб завжди завершувати поставлені перед собою завдання.

 

Коли йдеться про стратегію розвитку бізнесу, ми чудово пам'ятаємо про те, що будь-яка бізнес-мета має бути SMART:

 - specific,

 - Measurable,

 - attainable,

 - relevant,

 - time-bound.

 

Однак коли мова заходить про цілі конкретної людини, це сакральне знання наче випаровується. В результаті ми судомно плануємо змінити своє життя, пробігти марафон, почати заробляти вдвічі більше, отримати МВА тощо. Чи треба говорити, що таких цілей навряд чи буде досягнуто в найближчому майбутньому?

 

    Будь-яка мета, чи йдеться про кар'єрне зростання, власний бізнес, заняття спортом чи виховання дітей, має бути конкретна, вимірна, досяжна, актуальна саме для вас, обмежена в часі та підкріплена ресурсами – розповідає Ігор Немирівський бізнес консультант.

 

Якщо людина раптово вирішує пробігти московський марафон, їй потрібно як мінімум не мати медичних протипоказань, мати час для регулярних тренувань, знайти тренера-наставника і суттєво перекроїти свій графік та спосіб життя в цілому. А головне, вирішити, чи це йому потрібно в принципі.

 

Визначтеся з мотивацією

Тому починати слід із чесної відповіді на запитання, чим саме продиктовано ваше бажання досягти цієї мети. Спробуйте виписати цілі і напроти кожної вписати «Я хочу цього, тому що...».

 

Якщо виникають складнощі, значить, мотивація не настільки сильна, і в якийсь момент ваша підсвідомість зробить все для того, щоб зайнятися чим завгодно, але не тренуваннями. Набагато ефективніше відмовитися від цієї мети або модифікувати її до «протягом місяця взяти кілька уроків і бігати в парку у вихідні, нарощуючи такі показники».

 

Розбийте ціль на завдання та визначте головні

Досягнення мети забезпечується послідовним вирішенням низки завдань. Якщо ціль звучить як «зменшити до 2% кількість негативних відгуків на наші послуги до грудня 2022 року», вам знадобиться:

 - як мінімум налаштувати систему збирання зворотного зв'язку;

 - переглянути систему мотивації тих, хто працює з клієнтами, поставивши в основу позитивні відгуки;

 - за необхідності змінити частину персоналу;

 - автоматизувати всі необхідні процеси тощо.

 

Важливо розуміти, що саме максимум працює на досягнення мети. Мені допомагає виписати все, що я роблю, а потім цинічно запитати себе: якби на добу раптом стало не 24 години, а в рази менше, то виконання якого пункту дозволило б досягти максимуму?

 

  *** В результаті виходить перелік 20% завдань, виконання яких дає 80% результату. Старий добрий закон Парето у дії!

 

Додатковий спосіб оптимізувати роботу із завданнями: щодня виділяти три найважливіші, вносити їх у план-графік, протягом дня перевіряти, чи працюєте ви на їх вирішення. А ввечері приділяти п'ять-десять хвилин чесним відповідям на запитання: «Чи я зробив те, що запланував? Що мені завадило? Чи можу я завтра бути ефективнішим і завдяки чому?»

 

 

Делегуйте, делегуйте і ще раз делегуйте

Далеко не факт, що вирішення всіх завдань викликатиме приплив натхнення. Я, наприклад, без захоплення ставлюся до складання презентацій, а один із моїх клієнтів холодніє від думки про публічний виступ – додає Михайло Колосенко.

 

Якщо це можливо, віддайте "нелюбі справи" на аутсорсинг. Делегування - це буквально основа виживання, особливо з урахуванням безлічі можливостей, від віртуальних помічників до живих віддальників.

 

Якщо є проблеми, зрозумійте, що вас зупиняє. Один боїться втрати контролю, інший – зниження якості. Знав я і тих, хто шкодував грошей. Дуже допомагає запитати себе: "За яку суму я готовий купити собі годину свободи від рутини?"

 

Якщо йдеться про невеликі завдання, попередньо прикиньте, чи не зжере пошук виконавця, постановка завдань, контроль та узагальнення результатів значно більше зусиль і часу, ніж самостійне виконання.

 

Керуйте прокрастинацією

Якщо аутсорсинг недоцільний, а ви помічаєте, що регулярно відкладаєте важливе завдання, спробуйте увімкнути механізм контролю прокрастинації. Зрозумівши, що бездумно наводьте лад на робочому столі, замість того, щоб готувати клієнтську презентацію, зафіксуйте цей момент і постарайтеся повернутися до важливого.

 

Як не дивно, працює такий прийом: просто взяти та почати робити. Не виходить? Сформулюйте та запишіть наслідки невиконання завдання.

 

  *** Ще одна хитрість - якщо у вас є план робочого дня (адже він у вас є?) ставте будильник на середину кожного запланованого тимчасового проміжку і перевіряйте себе: чи роблю я те, що потрібно?

 

Можна виділити 30 хвилин на день, які ви чесно присвятите постам друзів у Facebook. Головне — зафіксувати закінчення цієї блаженної півгодини та повернутись до вирішення завдання.

 

Ще один варіант боротьби із залипанням у смартфоні – прибрати його подалі, видалити всі ігри, заховати іконки соцмереж. Є, зрештою, жорсткі способи типу блокувальників окремих сайтів або інтернету в цілому, програми, що обмежують перебування на певному сайті. Наприклад, Freedom, Cold Turkey, SelfControl та інші.

 

Степченков Ярослав Євгенович говорить, якщо ж ви вже місяць усіма доступними способами профарбуєте якесь завдання, перевірте: а чи точно воно має відношення до стратегічної мети? Чи є ресурс? Що саме заважає? Як це оминути? Один мій клієнт не виносив холодні дзвінки незнайомим людям. При особистій зустрічі таких проблем не виникало, він був самою чарівністю і впевненістю і міг «продати» співрозмовнику хоч спільний проект, хоч рожевого слона.

 

У результаті було вирішено максимально делегувати «перші дзвінки» помічнику, замам або перевести спілкування у формат листів і попрацювати над причинами з психологом.

<< Назад