Полезная информация

Юрист із податкових спорів. Чим може допомогти?

23.08.2023

Компаніям доводиться розвиватися у нестабільних економіко-політичних умовах. Встежити за всіма нововведеннями та залагодити питання взаємодії з ФНП не завжди виходить, тому на практиці виникають податкові суперечки. Щоб «і рибку з'їсти, і в ополонку не влізти», потрібно звернутися за допомогою до професіонала.

Поговоримо про те, коли бізнесу не обійтися без професійної консультації та якої підтримки очікувати від юриста з податкових спорів.

  Коли варто звернутися по допомогу до юриста?
Незаконне притягнення підприємців та юрособ до відповідальності за ПК, блокування рахунків та інші, не завжди законні, методи контролю з боку ФНП породжують суперечки. У таких ситуаціях важливо заручитися підтримкою юриста, оскільки незаконні дії фіскальних служб негативно впливають на господарську діяльність компаній та ІП.
Доречи, пропонуємо безкоштовна консультація юриста Київ, та по всій Україні.

  * Сигнали про те, що настав час звернутися до юриста:
  - отримання повідомлення про виїзну або камеральну перевірку;
  - Виявлення розбіжності в даних фірми зі звітами, наданими у ФНП;
  - отримання відмови у реєстрації нового ІП, підрозділу чи організації;
  - Залучення юр. особи до адміністративної (а іноді й кримінальної) відповідальності за ПК;
  - проблеми у процесі застосування ККТ або використання бланків суворої звітності;
  - Отримання запиту про надання будь-якої інформації або відомостей в ІП або юрособи;
  - неправомірна відмова у відшкодуванні ПДВ.

  *** Ми привели явні "дзвіночки", що ось-ось почнуться податкові позови. Не варто доводити ситуацію до точки кипіння, адже можна скористатися послугами юриста з ПК завчасно.

Консультант визначить ймовірність виникнення спору у майбутньому, оцінить можливі ризики та сформулює стратегію для забезпечення юридичної безпеки клієнта. Чим раніше ви звернетеся за допомогою, тим краще: адже працювати завжди простіше "за гарячими слідами". Також, пропонуємо безкоштовно, оскарження рішень податкової Київ, та по всій Україні.

Які послуги надає адвокат із податкових спорів?
Найпопулярніша послуга — вирішення податкових спорів щодо ПДВ. Часто платників податків звинувачують у застосуванні вирахувань без документального підтвердження.

Щоб ініціювати судовий розгляд, податківці запитують дані у юрособи. Часто подібні вимоги ФНП нічим не підкріплені і навіть порушують норми ст. 94 ПК у частині повідомлення.

Щоб питання вирішилося на користь платника податків, потрібно залучати юриста з податкового права, до якого входить:
  - подання інтересів довірителя в ході перевірочних заходів з боку ФНП;
  - складання та спрямування обґрунтованих актів заперечення;
  - доведення до відповідальних осіб всієї необхідної інформації у потрібному вигляді;
  - внесення нових та коригування наявних положень до протоколів актів перевірки.

До компетенції юристів також належать правові консультації, експертиза, податкове планування, досудове врегулювання спорів, представництво в суді, оскарження судових рішень.

  *** Якщо претензійне спілкування з ФНП не призвело до запланованого результату, то платник податків має право подати позовну заяву до арбітражного суду для оскарження незаконного рішення. Щоб виграти суперечку, необхідно чітко вибудувати правову позицію, зібрати матеріали у справі. Тільки кваліфікований юрист здатний врахувати тонкощі та нюанси, не проґавивши жодної деталі.

Без звернення до професіонала можна «наламати дров», увігнати компанію у суттєві борги та зіпсувати ділову репутацію кожного члена команди. Усі зустрічні вимоги мають бути обґрунтованими та корелювати із законодавчою базою.

Куди звернутися по допомогу?
Юристи з податкового права з міжнародної компанії RosCo мають досвід законного представництва та супроводу клієнтів.

Наші фахівці допоможуть вам:
  - Скласти позов про визнання рішення ІФНС недійсним чи складеним із порушеннями.
   - представити інтереси компанії у суді.
   - Скласти скарги (наглядові, апеляційні та касаційні).
   - проконтролювати хід виконання рішення суду.

Наші адвокати і юристи не тільки допоможуть вирішити спірну ситуацію, що виникла на користь клієнта в рамках термінів позовної давності, але й досягнуть компенсації збитків, заподіяні незаконними діями фіскальних відомств.

  *** Фахівці Адвокатська Компанія "Ліга Права" консультує клієнтів у зручному форматі. Заручившись підтримкою адвоката та юриста, ви отримаєте не лише чіткі відповіді на запитання, а й конкретні рекомендації, а також алгоритм дій у будь-якій ситуації.

Таким чином, щоб у організації не виникло проблем із податковими органами, слід взаємодіяти з юристом на постійній основі. Фахівці виявляють найменші ризики, пов'язані зі сплатою податків та внесків, розробляють ефективні заходи щодо їх усунення.

P/S: Також, корисні поради - Адвокат зі стягнення боргу в Київ, та область.

 

<< Назад