Полезная информация

Стретч-плівка та термозбіжна плівка: різниця

12.12.2022

Якщо ви новачок в упаковці, вас може збентежити різниця між стрейч-плівкою і термозбіжною плівкою. Зрештою, якщо вони обоє зроблені із пластику — наскільки вони можуть відрізнятися?

Хоча усадка і розтяг іноді помилково використовуються як синоніми, між цими двома методами упаковки є суттєві відмінності.

Що таке стрейч-плівка?

Стрейч-плівка є тонкою еластичною пластиковою плівкою (зазвичай з поліетилену), яка використовується для фіксації та закріплення упакованих товарів на піддоні. Коли стретч-плівка обертається навколо піддону, створюється натяг, що дозволяє збільшити довжину плівки на 300%. Потім це натяг створює стискаючу силу навколо вантажу, дозволяючи утримувати його на місці.

Види стрейч-плівки

1. Ручна стрейч-плівка - спеціально розроблена для ручного нанесення і тому використовується в операціях з упаковки невеликих обсягів.

2. Машинна стрейч-плівка - це плівка, спеціально розроблена для нанесення на машину для обгортання стрейч-плівкою і, що зазвичай використовується в операціях з упаковки великих обсягів. Деякі поширені типи машинної стретч-плівки включають:

Які переваги стрейч-плівки?

1. Зменшення пошкоджень під час транспортування. Товари, що відправляються, можуть піддаватися цілій низці подій, які можуть пошкодити їх. Стрейч-плівка покликана зменшити ці небезпеки завдяки своїй здатності щільно утримувати вантажі на піддоні, щоб вони не зміщувалися під час транспортування.

2. Захист від негоди. Стретч-плівка також захищає товари від пошкоджень навколишнього середовища, таких як бруд, пил та волога.

3. Екологічність. Багато типів стретч-плівки підлягають вторинній переробці.

4. Економічність – порівняно з іншими методами упаковки, такими як обв'язування, стретч-плівка може бути економічною альтернативою.

5. Універсальність – еластичні властивості стретч-плівки дозволяють обертати вантажі незвичайної форми або важко штабелювані.

 

Що таке термозбіжна плівка?

З іншого боку, термозбіжна плівка є пластиковою плівкою, яка зазвичай використовується для упаковки самого продукту (наприклад, іграшок, DVD-дисків, свіжих продуктів, заморожених продуктів і т. д.), а не ящиків з товарами. При дії тепла пластик стискається, щоб відповідати тому, що він пакує, створюючи щільну захисну обгортку.

Типи термозбіжної плівки

Існує два поширені типи термозбіжної плівки:

Поліолефін - практично не має запаху, має відмінну прозорість і зовнішній вигляд, довговічність і універсальність. Ідеально підходить для морозильних камер та підходить для друку.

Поліетилен забезпечує нижчу прозорість, ніж інші плівки, але більш товсті характеристики роблять його довговічним. Поліетилен стискається навколо упаковки при попаданні холодного повітря на останньому етапі процесу упаковки. Забезпечує надійний захист продукції, що відвантажується.

Які переваги термозбіжної плівки?

1. Захист продукту. Термозбіжна плівка захищає від таких забруднень, як пил і волога.

2. Захист від розтину – Будь-яке втручання у продукт буде негайно помітне.

3. Збільшений простір для брендингу – багато термозбіжних плівок можуть бути надруковані за індивідуальним замовленням, щоб увімкнути брендинг компанії.

4. Продовжує термін зберігання. Термозбіжна плівка (при використанні упаковки в модифікованому газовому середовищі) може продовжити термін зберігання свіжих продуктів, зберігаючи і запобігаючи їх псуванню.

<< Назад