Полезная информация

Словники майбутнього

26.11.2012

Ми живемо в світі електроніки, світі цифр. Комусь може здатися парадоксальним той факт, що незабаром паперові книги як вид доведеться помістити в «Червону книгу». І ця книга матиме електронний вигляд. Як втім, зараз скрізь і повсюдно з книгами і відбувається.

Сьогодні ми поговоримо про електронні словники та перекладачах.

Звичайно, зараз багато хто пригадав таких загальнодоступних гігантів мережі як Oxford і ABBY Lingvo. Так, все правильно, але не так однозначно, як здається на перший погляд. Що можна сказати на захист електронного словника? Причин може бути безліч, позначимо лише деякі.

Не кожен може похвалитися недорогим безлімітним інтернетом. А якщо згадати, що в багатьох місцях досі доступний лише бездротовий інтернет, то чи варта шкурка вичинки?

Швидкість роботи електронного онлайн-словника визначається швидкістю інтернет-з'єднання.

Комп'ютер або, скажімо, інтернет-кафе не завжди виявляться поблизу в потрібний момент.

У подорожі часто зручніше звернутися до допомоги невеликого зручного девайса, споживає вкрай мало настільки дефіцитної (в подорожі, зрозуміло) електроенергії.

Зараз практично кожен виробник електронних словників готовий запропонувати девайс на будь-який смак і для будь-яких потреб. Тим не менше, сам принцип використання даних пристроїв відмінний лише в деталях. Що ж варто враховувати в першу чергу?

Кількість вбудованих в девайс словників. Пошук за словами і словосполученнями, з прикладами іноземних фраз і пропозицій. Якщо ви пишете роботи англійською або іншому (не рідною) мовою, це істотно. Перевірка правопису. Особливо важливо, коли ви не пам'ятаєте точного написання слова, і система пропонує кілька варіантів з перекладом, а ви вибираєте потрібний. Діагональ дисплея, його технічні характеристики. Можливість змінити розмір і колір шрифту тексту. Співвідношення габаритів самого приладу і дисплея. Дуже вдале рішення, якщо дисплей девайса займає всю площу верхній панелі.

Присутність транскрипції до іноземних словами - великий плюс словника, а її відсутність - говорить про те, що краще звернути свою увагу на більш вдалі моделі. Озвучування. При його наявність вимовлене слово краще засвоюється. Правда сьогоднішні японські моделі з функцією вимови слів поступаються в «інтелектуальному» плані своєю мовчазною конкурентам. Дружелюбність і інтуїтивна зрозумілість інтерфейсу, його мову. Функція «стрибків» для переходу на іншу статтю для слів і словосполучень, які можна виділити на дисплеї окремою клавішею.

А тепер розглянемо окремо питання - наскільки актуальна можливість додавати зовнішні словники? Ще не набрали популярність SD-карти, як вже їх обганяють mini-SD. На даний момент вартість словника, що підтримує SD-карти, трохи вище, ніж на непідтримуваний. У зв'язку з розвитком високих технологій думається, що покупка нового девайса виявиться вигідніше, ніж покупка SD-карт для подібного пристрою. CF ж карти канули в Лету. Sony по раніше залишається вірна своїм Stick-memory.

Бажаємо вам зробити правильний вибір в цьому різноманітті!

P/S: Рекомендуем для вашей компании, видео тренинг укпавление отделом продаж, а также, онлайн корпоративный тренинг по продажам, для руководителей подразделений, для HR ... а також Ефективні методи мотивації персоналу або як стимулювання вбиває ваш бізнес

<< Назад