Полезная информация

Переваги роботи з KPI, навіщо KPI

13.05.2023

Організації отримують безліч переваг при використанні ключових показників ефективності, багато з яких ви побачите у цьому посібнику. Однак ось 2 основні переваги, на які може розраховувати компанія:

1. Прийняття кращих рішень.

Відстеження прогресу KPI протягом певного періоду часу означає, що організація та її команди мають чітке уявлення про пріоритети організації, її стан і можуть легко визначати тенденції, сильні, слабкі сторони та можливості. Наявність цієї інформації дає можливість приймати більш зважені рішення.

2. Фокусування KPI слід ретельно відбирати, ретельно аналізуючи стратегію та пріоритети організації. При цьому ваші ключові показники ефективності прозоро повідомляють, чого очікувати від ваших співробітників, про що слід пам'ятати і як їм слід виконувати свою повсякденну діяльність.

Важливість стратегії. Подивимося правді у вічі: без чіткої стратегії будь-які цілі, які має компанія, швидше за все, не матимуть практично ніякого сенсу. Причина в тому, як дізнатися, що ці цілі є правильними? І як ви виграєте від вимірювання ефективності конкретної галузі вашого бізнесу, якщо ви навіть не впевнені, що це ключова сфера для успіху вашої організації?

Ваша стратегія – це комбінація вашої кінцевої мети та стратегічних стовпів. Кінцева мета визначає загальну мету вашої організації, для кого організація виконує це завдання і коли ви вважаєте організацію успішною. Ця стратегія підтримується набором «стовпів», які пояснюють, що відрізняє вас від ринку і чому вам віддали б перевагу вашим конкурентам. Тому, перш ніж розпочати роботу з ключовими показниками ефективності, переконайтеся, що у вас є стратегія, яка забезпечує міцну основу для всіх ключових показників ефективності, над якими працюватиме ваша організація. Він дає напрямок, необхідний для встановлення ключових показників ефективності, справді важливих для вашої компанії.

KPI компанії.
  Хоча інтуїція, досвід та знання можуть бути важливими, об'єктивність чисел розповість повну історію успіху бізнесу. Ключові показники ефективності компанії є стратегічними — вони вимірюють ефективність організації в цілому за певний період часу. Такі KPI встановлюються шляхом ретельного аналізу стратегії.

KPI компанії зазвичай не змінюються занадто швидко, і тому є сенс відстежувати їх прогрес та траєкторію з часом. Ось деякі приклади ключових показників ефективності компанії:
- Дохід;
- Валова прибув;
- NPS співробітника (eNPS);
- щомісячний періодичний дохід (MRR);
- Швидкість відтоку.

Висновки:
Для будь-якого бізнесу важливо мати чітку стратегію з досяжними та вимірними цілями. Ретельно підійшовши до розробки KPI, ви зможете оцінити свої цілі та завдання та повністю розкрити цінність процесу стратегічного планування. KPI допоможуть вам встановити цілі та виміряти ефективність їх досягнення. Вони також можуть обґрунтувати рішення та гарантувати розуміння цілей бізнесу усією організацією.

Багато компаній просто намагаються використовувати стандартні KPI, а потім запитують, чому вони не працюють. Всі організації унікальні за своєю стратегією, характером та конкурентним становищем. Прийміть стандартні KPI, і вони неминуче стануть безглуздими для вашого бізнесу та його стратегії. Справжня цінність полягає в перетворенні ваших стратегічних цілей та завдань у KPI, які дійсно дозволять виміряти їх ефективність у досягненні бажаної кінцевої мети.

P/S: Ми пропонуємо онлайн тренінги з KPI мотивації, а також, цікаві та корисні поради, такі як - Як покращити розвиток особистості? І, Як стати розумнішим і як підвищити рівень інтелекту?
 

<< Назад